Lekkage oplossen in Tilburg

Lekkage Tilburg

Het lekkage seizoen is weer begonnen
De zomer is inmiddels toch echt op zijn retour en de herfst en ook de winter staan alweer bijna voor de deur. En juist in deze seizoenen neemt de kans op een lekkage in Tilburg behoorlijk toe. Het gaat meer regenen en wie weet wordt dit een winter waarin we weer eens te maken gaan krijgen met sneeuw en vorst. Ook in de aanloop naar de herfst neemt de kans op lekkages toe vanwege de toename in regen- en onweersbuien. Bij een onweersbui komen vaak ook stevige windstoten voor en die kunnen dakbedekking die niet goed vast zit los blazen. Daarbij zijn ook dakkapellen gevoelig aangezien deze meestal met een plat dak aan de achterzijde van een huis worden bevestigd. Voor een dergelijke kapel hoef je over het algemeen namelijk geen vergunning aan te vragen. Een plat dak is echter flink gevoeliger voor beschadigingen dan een schuin dak. De reden hiervoor is dat regenwater en herfstbladeren kunnen blijven liggen op het dak en wanneer de vorst intreedt kan dit water bevriezen en scheuren maken in de dakbedekking. Dit water ontdooit dan weer wanneer het de binnenkant van je huis in komt en dan heb je echte lekkage.
Ook muren van kelders kunnen te maken krijgen met lekkages omdat het in de herfst en de winter meer regent. Daardoor kan de grond verzadigd raken en kan grondwater door de muren van een kelder heen sijpelen.


Lekkage in Tilburg

Bij een lekkage in Tilburg kun je gelukkig snel hulp krijgen van een van de gespecialiseerde loodgietersbedrijven die de stad rijk is. Bij een daklekkage kan een loodgieter het dak vakkundig repareren en eventuele schade aan isolatiemateriaal wegsnijden en vervangen. Bij een kelder- of muurlekkage is de loodgieter in staat om met high-tech apparatuur het lek snel op te sporen en te verhelpen. Daarbij is het mogelijk om de muren van bijvoorbeeld je kelder te laten impregneren. Wat er dan gebeurt is dat er een soort waterafstotende coating over de muur wordt aangebracht waardoor water minder makkelijk binnen kan dringen. Een muur kan ook geïnjecteerd worden wanneer er een spouwmuur aanwezig is. Een spouw is een lege ruimte die zich tussen de binnen- en de buitenmuur bevindt en dit helpt om je huis beter te isoleren. In deze ruimte kan een water afstotend middel gespoten worden dat zich vervolgens verspreid over de binnenkant van de buitenmuur zodat vocht geen kan meer heeft om zich verder te verspreiden. Bij een lekkage in Tilburg bieden alle grotere loodgietersbedrijven een dergelijke service aan en buiten het materiaal dat nodig is voor de waterafstotende laag, betaal je voor de manuren en dienstverlening ongeveer €50 tot €65. Zoals gezegd komen hier alle kosten voor het materiaal nog bij maar dan ben je nog altijd goedkoper uit dan wanneer je het op een echte lekkage aan laat komen. Isolatiemateriaal en de bekleding van je muren kan dan worden aangetast en de reparatie daarvan kan je een stuk meer kosten, zowel in tijd als in geld.