Gootsteen verstopt in Tilburg

Gootsteenverstopping Tilburg

De gootsteen, zeer gevoelig voor verstoppingen
De gootsteen in de keuken is misschien wel het meest gebruikte afvoerkanaal van je woning. Je gebruikt de gootsteen als hulpmiddel bij het bereiden van maaltijden, je doet er de afwas in en soms gebruik je hem zelfs als tijdelijke opslag omdat je even geen zin hebt om die vaat te doen. De gemiddelde mens in Nederland gebruikt zo’n 120 liter water per dag en buiten het douchen, dat ongeveer 50 liter per douchebeurt kost, gebruiken we het grootste gedeelte van ons water voor wassen en koken. In veel huishoudens staan de wasmachine, de droger en de vaatwasser in dezelfde ruimte en komen ze allemaal op hetzelfde afvoerkanaal uit. Problemen hiermee kunnen optreden wanneer er etensresten door de gootsteen worden gespoeld die daar eigenlijk niet thuis horen. Ook een vaatwasser die wordt ingeruimd zonder de vaat eerst goed te hebben afgespoeld kan er toe leiden dat er troep in de leiding terecht komt die niet makkelijk meer is door te spoelen. Deze rommel kan zich verder in de leiding ophopen en wanneer dat gebeurt loop je niet alleen het risico dat water niet goed meer weg loopt, maar dat het zelfs via de leiding weer terug omhoog komt. En een verstopping kan er al een tijdje zitten en steeds groter worden waardoor er zeer oude resten terug omhoog kunnen komen door de leiding. Je kunt je waarschijnlijk wel indenken hoe dat zal ruiken.

Schakel een vakman in bij een gootsteen verstopping in Tilburg
Hoewel er een aantal middeltjes zijn die je zelf kunt gebruiken om een gootsteen verstopping te verhelpen moet je hier bij de gootsteen wel erg voorzichtig mee zijn. De huis, tuin, en keukenmiddelen die beschikbaar zijn kun je weliswaar proberen maar een verstopping van de gootsteen is gezien de substanties die er doorheen gespoeld worden vaak een stuk hardnekkiger en een beschadiging aan de leiding heeft zijn gevolgen voor vele van de apparaten die je in de keuken gebruikt en die water nodig hebben.

Het inschakelen van een vakman is dan misschien ook wel de meest verstandige handeling. Een professionele loodgieter kan in de leiding kijken door deze open te maken of door speciaal gereedschap. Voor het verhelpen van een gootsteen vertstopping in Tilburg betaal je ongeveer €60 en voor dat geld heb je niet alleen een zeer snelle service maar heb je meteen een garantie van ongeveer drie maanden. Mocht de verstopping dus binnen drie maanden terugkeren dan zal het bedrijf deze kosteloos komen verwijderen. Je betaald natuurlijk wel voor een loodgieter of een rioolservice, maar daar krijg je dan ook wel de garantie voor terug dat de verstopping sowieso is verholpen en dat een toekomstige verstopping een stuk minder waarschijnlijk wordt. Met een vakman kun je tenminste met een gerust hart gebruik blijven maken van je keuken en hoeft een verstopping nooit een reden te zijn om je plannen om te gooien. Een loodgieter is er namelijk meestal binnen een uur en een ontstopping duurt in de regel niet langer dan een half uur.